torsdag 15 april 2010

Spännande..

Division 3 A är 2010 en serie med 3 nya lag från division 4 men inget från division 2. Det borde logiskt sett betyda att de tidigare etablerade lagen ska komma att dominera säsongen som kommer. Nu är ju inte fotboll logisk, som tur är, och därför är en inte alltför vild gissning att även nykomlingarna kommer att blanda sig i toppstriden.
Det lag som i första hand känns aktuellt att blanda sig i toppen är IFK Lidingö FK med tanke på en spelartrupp med flera ex-allsvenskar varav en, Elin Flyborg, som fortfarande skulle ta plats flera divisioner högre upp. Genrepet mot Salem från södra trean där man vann med 12-1 kan ge en fingervisning om kvalitén på truppen.
BP DFF är lag som man aldrig vet om de är fågel eller fisk eftersom man har en linje där yngre spelare kliver upp och de som i detta fall förde upp laget till div 3 förra säsongen får flytta på sig, antingen till A-truppen i div 2 eller till andra lag. Det vi har sett av dem på försäsongen är hög teknik med snabbt bolltempo men risk för att man inte räcker till fysiskt.
Tredje nykomlingen, Sollentuna United, har inte visat upp sig så mycket på försäsongen. Ny välmeriterad tränare i Lasse Alfons, tidigare bla. Hässelby, men hög omsättning i spelartruppen gör att det är svårt att gissa om de är bu eller bä.Av de lag som finns kvar sedan 2009 känns Åkersberga, Hässelby och Täby hetast om man ser på försäsongsresultaten. Icke att förglömma att dessa lag förra säsongen lade beslag på platserna närmast AIK DFF som vann. Skå, Frej och Viksjö känns som mittenlag även denna säong och som vanligt har man ingen aning vad våra vänner från den vackra ön i Östersjön, Klintehamn alltså, ställer på benen så de får bli dark horse i 3 A.

1 kommentar: